Антимонополните органи на ЕС са извършили обиски в офиси на Газпром

...
Антимонополните органи на ЕС са извършили обиски в офиси на Газпром
Коментари Харесай

Антимонополните служби на ЕС влязоха в офиси на Газпром в Германия

Антимонополните органи на Европейски Съюз са направили обиски в офиси на " Газпром " в Германия на фона на усилване на следствието на съветската газова компания от страна на надзорния орган на Европейски Съюз за доставките на газ за Европа, съобщи  " Ройтерс ".

Служители от органа за наблюдаване на конкуренцията в Европейски Съюз са влезнали в офисите на Gasprom Germania GmbH и Wingas GmbH, допълна организацията, базирайки се на информация на един от чиновниците. Европейската комисия отхвърли да разяснява акцията. От Газпром Експорт също обявиха, че нямат коментар.

Още през януари еврокомисарят по конкуренцията Европейски Съюз Маргрете Вестагер насочи питане до газови компании, в това число и Газпром, за ограничението на доставките след обвинявания, че съветският колос е задържал в допълнение произвеждане, което - в случай че беше осъществено - би довело до понижаване на растящите цени.

Газпром и Кремъл непрекъснато отричаха, че са спирали или ограничавали доставките на газ с твърдението, че всички твърди и дълготрайните отговорности са изпълнени.

Вестагер евентуално ще ускори събирането на информация за европейските предприятия на Газпром, заяви пред Ройтерс предишния месец лице, осведомено с работата на регулатора.

Дружествата, за които е открито, че нарушават антитръстовите правила на Европейски Съюз, са застрашени от санкции до 10 % от оборота им. Газпром избегна санкция през 2018 година,  откакто се съгласи да реформира ценовите си механизми и да проправи пътя за съперниците си в Източна Европа след извършено следствие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР